Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Online marketing in Duitsland. Ervaring met iemand?

5
Wij werken met Salesupply voor onze Duitse webshop. Zowel de marketing als SEO doen ze erg goed.

Zonder marketing budget wordt het echter lastig, Duitsland is een groot land en je hebt mogelijk meer concurrentie. Hierdoor is het lastig om op bepaalde keywords bovenaan te komen.

Salesupply heeft ervoor gezorgd dat wij oa met de keywords "Produktfoto" en "Produktfotografie" bovenin staat op Google.de (4e + 5e plek).

Onze shop: http://www.fotocube24.de
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en

Re: Online marketing in Duitsland. Ervaring met iemand?

6
Sprookjeslamp schreef:Al bij Dexport geweest?

Vertel eens wat meer? hoe liggen de verhouding tov NL en de omzet? Hoeveel meer doe je in DE?
Absolute cijffers ook welkom. Valt me op dat we daar in NL nog steeds erg krampachtig over doen terwijl het DE motivatie is om iets wel of niet uit te breiden naar een ander land.

Thx!
http://www.ghalia.nl eerlijke, handgemaakte woonaccessoires. Eigen import en productie

Re: Online marketing in Duitsland. Ervaring met iemand?

7
@Sprookjeslamp,
Onze cijfers of verhoudingen zeggen niks over de kansen voor andere. Er zijn erg veel variabelen te noemen. Wij zitten in een nichemarkt en leveren voornamelijk B2B.

We hebben sinds november een nieuwe Duitse shop en hier speciaal een marktetingbudget voor gereserveerd. Het beheer en de marketing wordt volledig in Duitsland gedaan. Dit had ik zelf nooit voor elkaar gekregen.
De omzet is na het inzetten van de marketingactiviteiten flink gestegen, maar de kosten ook :) Het heeft tijd nodig om je plek te creëren

De verhouding met Nederland is niet te maken voor ons. In Nederland zijn we sinds 2007 actief, en tijdens dit begin veel media aandacht gekregen. Daarnaast is er in de afgelopen jaren veel verandert binnen de e-commerce.
In Duitsland sinds 2010, maar alleen klantenservice en een vertaalde shop. En dat heeft geen zin, je zult om succes te krijgen in Duitsland er mee bezig moeten gaan. Hetzelfde geldt natuurlijk in Nederland.
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en